BİLGİ ve RANDEVU FORMU

Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için formu doldurun, biz sizi arayalım.

Ameliyathane

Laparoskopik Ameliyatlar

Jinekolojik laparoskopik cerrahi karın duvarı boyunca yapılan birkaç küçük kesi ile tanı veya tedavi amacıyla gerçekleştirilmektedir. Cerrah küçük kesilerden pelvik yapılara cerrahi müdahalelerde bulunmak için küçük bir fiber optik teleskop olan laparoskopu ve cerrahi aletleri yerleştirir. 

Laparoskopik ameliyatların süresi işlemin ne içerdiğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Geleneksel açık cerrahiye kıyasla çok daha az kesi gerektiren bir operasyondur ve hastaya daha az skar dokusu görülme riski, daha az ağrı ve daha kısa iyileşme süresi gibi avantajlar sağlar. İşleme göre değişiklik göstermekle birlikte hastaların çoğu aynı gün içinde taburcu edilebilmektedir. 

Miyom Ameliyatları

Miyomlar rahmin kas dokusundan kaynaklanan iyi huylu tümörlerdir. Miyomlar adet kanamasında artış gibi hafif semptomlara neden olduğunda bu semptomları önleyici ilaçlar yeterli olacaktır ancak türlü risklerin görülme ihtimali doğurduğunda ya da kişinin günlük yaşamını etkileyecek semptomlara neden olduğunda alınmaları gerekebilir.

Ağır adet kanaması, iki adet döngüsü arasında kanama, karında baskı hissi, sık idrara çıkma ve mesane boşaltım sorunu miyom tedavisinde cerrahi işlemlere başvurulmasını gerektirecek semptomlar arasında sayılabilir. Miyomlar bazı durumlarda hamilelik döneminde düşük veya türlü komplikasyonların görülme ihtimalini artırabilir. 

Miyomların alınması bu semptomları ortadan kaldırır. Bu işlem kişi gelecekte çocuk sahibi olmak istiyorsa iyi bir seçenek olabilir. Miyom ameliyatı sonrası kadınların yaklaşık %80 ila %90’ı semptomlarından tamamen kurtulmaktadır. 

Miyom ameliyatı sonrası miyomlar tekrar büyümez ancak kişide yeni miyomlar gelişebilir. Miyom ameliyatı geçiren kadınların yaklaşık %30’unda prosedürün tekrarlanması gerekmektedir. 

Over Cerrahisi (Yumurtalık Kistleri, Tümörler)

Over cerrahisi kişinin yumurtalıklarından birini veya her ikisini de çıkarmak için başvurulan cerrahi bir prosedürdür. Yumurtalıklar rahim ağzının her iki tarafında bulunan badem şeklindeki organlardır, adet döngüsünü kontrol eden hormonlar üretirler.

Over cerrahisi tek başına yapılabilmekle birlikte rahim alma ameliyatıyla birlikte de uygulanabilmektedir. Over cerrahisine başvurulmasını gerektirecek koşullar asasında iyi huylu yumurtalık kistleri, yumurtalık kanseri ya da yumurtalık veya meme kanseri için yüksek risk altında olan kişilerde bu ihtimali azaltma amacı sayılabilir. 

 

Kısırlık Ameliyatları

Kısırlık tedavisine birçok doğurganlık sorununu ve anatomik anormallikleri iyileştirmek için başvurulmaktadır. Hasar görmüş veya tıkanmış fallop tüpleri kısırlık sorunlarına yol açabilir. Cerrahi prosedürler fallop tüplerindeki tıkanıklıkları iyileştirerek kadınların hamile kalmasına yardımcı olabilir. Cerrahi işlemlere başvurulmasını gerektiren diğer faktörler arasında polikistik over sendromu (PKOS) ve endometriozis sayılabilir.

Tüp Ligasyonu (Doğum Kontrol Amaçlı Tüplerin Bağlanması)

Tüp ligasyonu kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir. Tüp ligasyonu sırasında fallop tüpleri gebeliği kalıcı olarak önlemek için bağlanmaktadır. Böylece yumurtanın yumurtalıklardan fallop tüpleri boyunca ve spermlerin fallop tüplerinden yumurtaya kadar ilerlemesi önlenir. Prosedür adet döngüsünü etkilememektedir. 

Tüp ligasyonu doğum sonrası veya başka bir jinekolojik ameliyat ile birlikte uygulanabilmektedir. Tüp ligasyonu kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir ve geri dönüşü oldukça zor ve maliyetlidir.  

Servikal Serklaje

Bebek doğmaya hazır olmadan rahim ağzında açılma riski varsa veya bazı durumlarda çok erken açılmaya başlarsa doktor servikal serklaj yapılmasını önerebilir. Ancak servikal serklaj işlemi herkes için uygun değildir. Ciddi yan etkilere neden olabilir ve her zaman işe yaramaz. 

Hamilelikten önce rahim ağzı kapalı ve sıkıdır, hamilelik sürecinde doğuma hazırlanırken rahim ağzı yavaş yavaş açılır. Ancak kişi yetersiz veya kısa bir rahim ağzına sahipse  bu durum düşüğe ya da erken doğuma neden olabilir. Servikal serklaj işlemi sırasında rahim ağzını güçlendirmek için özel bir sütur malzemesi kullanılmaktadır. 

Leep

Doktorlar rahim ağzı kanserinin tanı veya tedavisinde sıklıkla Leep işlemine başvurmaktadır. 

Leep işleminde rahim duvarından hücre örneği almak için elektrik akımından faydalanılır. Kanser belirtilerini veya diğer durumları tespit etmek için bu hücrelerin bir örneği laboratuvara gönderilmektedir.

WhatsApp
Top